Kontakt
 
Kontakta oss
Öppettider: 
Telefontid mån–fre, kl. 07:30 – 16:00. Se avvikande öppettider under jul och nyår på Kundservice egen sida. ...
Huvudkontor
Tel.: 
0171-41 54 00
  Nyhetsbrev
 
Tack för ditt intresse! För att slutföra registreringen ber vi dig att bekräfta genom att klicka på länken i det mail som har skickats till dig. Du kan alltid återkalla ditt samtycke via en prenumerationslänk i nyhetsbrevet eller genom att skicka ett mail till info.gyprocse@saint-gobain.com. Du kan läsa vår personuppgiftspolicy här - Integritetspolicy och användarvillkor
 

You are here

Elmeskolan, Älmhult

Elmeskolan, Älmhult

Elmeskolan är med sina 11 000 kvadratmeter Sveriges största passivhusskola. Att det är byggt som som ett passivhus innebär att man är noga med att minimera köldbryggor. Med detta menas att man tänker till lite extra på hur man konstruerar huset.

För att hålla nere energiförbrukningen har all belysning LED-teknik. Under stora delar av året värms skolan enbart genom solinstrålning och den värme som människor, belysning och elektriska apparater alstrar. Vintertid får skolan ytterligare värme via ett vattenburet värmesystem som bland annat värms upp med hjälp av bergvärme.

Gyproc levererade följande produkter och lösningar till Elmeskolan:

Gipsskivor, XR-reglar, AC-skenor, TSK – teleskopskenor, Glasroc Firecase för alla stålinklädnader, Gypfix kortlingsbeslag. Gyproc har i omgångar utbildat byggarna som monterat Gyprocs lösningar och varit bollplank när specifika frågor dykt upp under byggets gång.

 

Map

Projektinformation

Stad
Älmhult
Land
Sverige
Projektstorlek
11.000 m2
Projekt år
2017
Fastighetsägare
Älmhults kommun
Arkitekt
Horisont Arkitekter
Byggnadsingenjör
IG Passivhus Sverige
Entreprenör
Dynacon Construction AB
Huvudfördelar
Helhetslösningar från Gyroc som bemöter de ljudkrav och brandinklädnad som ställdes under byggnationen av Passivhusskolan