Kontakt
 
Kontakta oss
Öppettider: 
Telefontid mån–fre, kl. 07:30 – 16:00. Se avvikande öppettider under jul och nyår på Kundservice egen sida. ...
Huvudkontor
Tel.: 
0171-41 54 00
  Nyhetsbrev
 
Tack för ditt intresse! För att slutföra registreringen ber vi dig att bekräfta genom att klicka på länken i det mail som har skickats till dig. Du kan alltid återkalla ditt samtycke via en prenumerationslänk i nyhetsbrevet eller genom att skicka ett mail till info.gyprocse@saint-gobain.com. Du kan läsa vår personuppgiftspolicy här - Integritetspolicy och användarvillkor
 

You are here

The Steam Hotel Vesterås

Steam Hotel, Västerås

Intill ett av Mälardalens mest populära äventyrsbad ligger The Steam Hotel, som båda ägs och drivs av PEAB. Byggnaden är 62 meter hög och omfattar 18 våningar och har 227 rum, SPA, två restauranger och bar. Ångkraftverket togs i drift 1917 och avvecklades 1992. 2014 öppnade äventyrsbadet Kokpunkten, som kallas Sveriges första actionbad av ägaren Peab Fastighetsutveckling.

Eftersom byggnaden är k-märkt har många delar bevarats, bland annat tegelfasaden. Även inne i hotellet är teglet samt stålbalkar synligt på vissa ställen. Industrikänslan är bibehållen genom hela hotellet. Här har man haft kontakt med föreningen Ångkraftverkets vänner för att få kunskap om byggnadens historia.

Gyproc har levererat lättbyggnadssystem till innerväggarna, främst standardgips och stålreglar, samt en del våtrumsgips.

 

Karta

Projektinformation

Stad
Västerås
Land
Sverige
Projektstorlek
227 rum
Projekt år
2017
Fastighetsägare
Kokpunkten Fastighets AB
Arkitekt
Norra Flygeln AB
Entreprenör
Peab Bostad AB
Huvudfördelar
Smidiga materialleveranser med våningspaket som levererats genom Beijer Västerås