Kontakt
 
Kontakta oss
Öppettider: 
Telefontid mån–fre, kl. 07:30 – 16:00. Se avvikande öppettider under jul och nyår på Kundservice egen sida. ...
  Nyhetsbrev
 
Tack för ditt intresse! För att slutföra registreringen ber vi dig att bekräfta genom att klicka på länken i det mail som har skickats till dig. Du kan alltid återkalla ditt samtycke via en prenumerationslänk i nyhetsbrevet eller genom att skicka ett mail till info.gyprocse@saint-gobain.com. Du kan läsa vår personuppgiftspolicy här - Integritetspolicy och användarvillkor

You are here

Broschyrer

Här har vi samlat våra broschyrer som du kan ladda ner i pdf-format. För att välja innerväggar som uppfyller särskilda  ljud- och brandkrav gå till Wall selector. Har du frågor eller funderingar om konstruktioner eller materialval till ditt byggprojekt, kontakta gärna någon av våra distriktssäljare

Projekteringsguider

Projekteringsguide för att bygga eller renovera sunda  och hållbara vårdlokaler med Gyproc lösningar.

 

 

Projekteringsguide för att bygga eller renovera sunda och hållbara  förskolor och skolor med  Gyproc  lösningar.

 

 

Ytterväggar och ventilerat fasadsystem

Serpovent ventilerat fasad-system är en trygg, säker och hållbar ytterväggskonstruktion. För renovering eller nybyggnation  av fasader på  enfamiljs- eller flerfamiljshus  med upp till fyra våningar. 

Glasroc H Storm är en tunn, tålig och trygg vindskyddsskiva som skyddar ytterväggskonstruktionen mot vind, fukt och mögel. 

 

 

Glasroc Storm vindskydds-system med förseglingtejp till skarvar säkerställer en vind- och vattentät ytterväggskonstruktion. 

 

Dusch- , bad-, och våtrum samt fuktutsatta utrymmen inomhus

Våtrumsskivan Glasroc H Ocean för torra och sunda dusch- och badrum i bostäder, hotell eller lokaler med liknande fuktbelastning. Utmärkt underlag för keramisk beklädnad.

Aquaroc är en cementbaserad skiva för extra fuktutsatta miljöer. Passar  utmärkt att bygga  eller renovera  t.ex. simhallar,  garage eller  soprum.


 

Höga och släta innerväggar och undertak 

Slagtåliga och hårda innerväggar 

Planum har försänkta kanter på gipsskivans alla fyra sidor. Det gör det möjligt att få helt släta innerväggar och undertak och minskar risken för släpljus. Utmärkt för rum där det ställs höga estetiska krav.  

Robust är en extra stark och slagtålig skiva som skyddar väggen mot mekanisk påverkan. Det gör att den passar utmärkt i på skolor, sjukhus, idrottshallar, korridorer.
 

25 % lättare gipsskiva

Brandisolering av bärande stålstommar

ErgoLite är Sveriges lättaste gipsskiva och väger 25 % mindre än en standardgipsskiva. Det skonar både rygg och miljö. 

 

FireCase ger ett effektivt brandskydd av bärande stål-
stommar. Istället för flera lag gipsskivor räcker det i det flesta fall med ett lag för att uppnå önskad brandklass. Det ger en slimmad konstruktion som tar mindre plats. Monteringen görs enkelt och snabbt med klammer.

Bärverk för undertak

Hörn- och kantprofiler

GK är ett bärverk av stål för montering av nedpendlat och plant undertak i en eller två nivåer. Profilerna och beslagen klickas enkelt fast, vilket gör montaget snabbt.
 

AquaBead ger snygga hörn och avslut utan sprickor eller bucklor. Kan kapas med vanlig sax. Sprejas med vatten och kan därefter enkelt fästas mot gipsskivan.