Kontakt
 
Kontakta oss
Öppettider: 
Telefontid mån–fre, kl. 07:30 – 16:00. ...
  Nyhetsbrev
 
Tack för ditt intresse! För att slutföra registreringen ber vi dig att bekräfta genom att klicka på länken i det mail som har skickats till dig. Du kan alltid återkalla ditt samtycke via en prenumerationslänk i nyhetsbrevet eller genom att skicka ett mail till info.gyprocse@saint-gobain.com. Du kan läsa vår personuppgiftspolicy här - Integritetspolicy och användarvillkor

You are here

Låt träskivorna ligga

Nu behöver du inte längre använda träskivor i gipsväggen, för att kunna fästa föremål. Vi har nämligen utvecklat Habito™ - en gipsskiva med unik infästningsstyrka.

Fördelarna med Habito™ för hantverkare

Fördelarna med Habito för dig som hantverkare​

Nu behöver du inte längre ha plywood bakom gipsskivan för att kunna hänga upp tunga föremål på en gipsvägg. Gyproc har nämligen lanserat Habito™ – en ny, extra stark gipsskiva, som innebär att du kan använda helt vanlig träskruv, utan plugg eller expander, för att hänga upp tunga föremål direkt på skruven.

En skiva med samma fördelar, bara bättre

Habito™-skivan har en extra stark kärna, som gör den 10 ggr robustare än en standard gipsskiva, men ändå monteras den på samma sätt som vanliga gipsskivor. Det betyder även att den beskärs likadant och monteras på samma sätt på stålprofiler eller trästomme.

Habito™-skivan har samma tjocklek som traditionella gipsskivor men har en vikt som motsvarar våra robusta gipsskivor. Det gör det möjligt att använda Habito™-skivan ensam till väggar där det utöver extra infästningsstyrka även finns behov för extra tålighet.

Du får en vägg med hög infästningsstyrka, med endast 1 skiva – utan plywood

Med Habito™ får du en bättre vägg med 1 eller 2 lag. Nu kan du nämligen helt strunta i plywood och nöja dig med att montera 1 lag Habito™, för även med 1 lag gips så får du robusta väggar med hög infästningsstyrka. Dessutom får du gipsskivans redan goda brand- och ljudisolerande egenskaper. Om Habito™-skivan ersätter plywood så får du dessutom mindre risk för sprickor i väggen eftersom skivan, som alla gipsskivor, har minimala rörelser vid fukt- och temperaturändringar.

Få fler nöjda kunder

Habito™-skivan är inte bara till fördel för dig som hantverkare, utan även för dina kunder. För med Habito™-väggar är det nämligen möjligt att hänga upp TV, hyllor och skåp direkt på väggen, helt utan förborrning eller plugg. Du kan fästa upp till 40 kg med en enda helt vanlig 5 mm träskruv, inklusive säkerhetsmarginal.

Men med fler skruvar följer att du kan hänga upp mer vikt. Och skulle du vara tveksam över hur många skruvar som behövs, kan du använda vårt gratis beräkningsverktyg Habito™ Tool, som är utvecklat speciellt för att säkra korrekt upphängning av föremål på väggar med Habito™.

Utöver hög infästningsstyrka får dina kunder en vägg som ljudisolerar bättre än väggar med standardgipsskivor och plywood, en vägg som har högre brandsäkerhet, så kunderna kan känna sig säkrare, samt en vägg som har minimal avgasning. Habito™ har klassificerats med kategorin M1 av Finnish Indoor Air Association där M1 är den bästa kategorin och en garanti för att dina kunder får en bra luftkvalitet och ett sunt inomhusklimat.

Habito™-skivan är dessutom 100 % återanvändbar, precis som alla Gyproc gipsskivor. Den kan därmed återanvändas för produktion av nya skivor, så det betyder att du som hantverkare kan lämna restavfall hos återvinningsstationer, på samma sätt som med vanliga gipsskivor.

Habito beräkninsverktyg

Habito™ beräkningsverktyg

Med Habito™ beräkningsprogram kan du snabbt se hur tunga prylar som exempelvis TV, köksskåp, hyllor m.m. som du kan hänga upp på gipsväggar med Habito. 

Hitta återförsäljare

Här kan du hitta din närmsta återförsäljare

Gyproc Habito™

Habito™ produktsida