Kontakt
 
Kontakta oss
Öppettider: 
Telefontid mån–fre, kl. 07:30 – 16:00. ...
  Nyhetsbrev
 
Tack för ditt intresse! För att slutföra registreringen ber vi dig att bekräfta genom att klicka på länken i det mail som har skickats till dig. Du kan alltid återkalla ditt samtycke via en prenumerationslänk i nyhetsbrevet eller genom att skicka ett mail till info.gyprocse@saint-gobain.com. Du kan läsa vår personuppgiftspolicy här - Integritetspolicy och användarvillkor

You are here

Hej!

Tiden går fort, Gyproc Handbok 9 fyller nu 1 år!

Som innehavare av handboken kommer du att få informationsbrev 1-2 gånger per år om inget oförutsett inträffar. Syftet med informationen är att hålla dig uppdaterad, dels om handboken men även om de nya produkter och system som vi kommer att lansera på www.gyproc.se.

I de här breven kommer jag även att informera om ev. tryckfel eller felaktigheter som upptäckts i den senaste tryckta versionen av handboken. Handboksversionen på hemsidan är alltid den senast uppdaterade versionen: den hittar du här. Där finns den både som helhet och uppdelad på sina separata kapitel.

Några rättelser i utgåva 1 som jag tycker det är viktiga att du känner till:

  • Sid 456: Gyproc GSE 6 Ytskiva ska inte vara markerad med X för beklädnadsklass K210.
  • Typdetalj 3.1.1:212 detalj B: Detaljen har fått fel sifferhänvisningar till text. Se uppdaterat kap. 
  • Sid 221: I tabellen för HDF bjälklag ska ytvikterna vara samma som de i motsvarande tabell på sid 143 (detta är korrigerat i 2:a utgåvan).


Givetvis fortsätter vi att utveckla produkter och system som ska uppfylla de krav som du kan möta på marknaden. Dessa system lägger vi ut löpande som enskilda kapitel med ändelsen Handbok på gyproc.se. De system som finns i Handbok 9, både tryckt och som PDF, har ändelsen Handbok 9. 

Nya system och produkter som tillkommit 

KAP 2.2.13 & KAP 3.2.13  - Gyproc X-Ray Protection – HANDBOK: Gyproc X-Ray Protection är ett system för vägglösningar där det ställs krav på skydd mot röntgenstrålning. Det är 100% blyfritt och består av gipsskivor och spackel med bariumsulfat.

KAP 3.2.11 – Inbrottsskydd Gyproc Habito – HANDBOK: En alternativ lösning för att uppfylla kraven i SSF 200:5 för inbrottsskydd i skyddsklass 1 & 2 utan stålplåt och plywood. Systemet är uppbyggt av en regelstomme med Gyproc XR stålreglar c 225 mm och Gyproc GHE 13 Habito skivor.

Vi har även lanserat GSTE 13 Studio – Ljudgipsskiva: Denna skiva ingår dock inte i något system utan är en produkt som akustiker kan använda vid höga ljudkrav i sina beräkningar och beskrivningar.

Under våren 2020 kommer vi lansera följande:

  • Nytt uppdaterat Handbokskapitel Gyproc Handbok gällande Statik
  • Ny Gyproc Monteringshandbok 2020
  • Guide för projektering av KLT stommar som ges ut tillsammans med övriga varumärken inom Saint-Gobain Sweden AB.

 
Alla nya system och ny information kommer att finnas i Gyproc Handbok 10, men det är något jag får återkomma om betydligt längre fram.

Med vänlig hälsning

Björn Berlin
Projektledare för Gyproc Handbok