Kontakt
 
Kontakta oss
Öppettider: 
Telefontid mån–fre, kl. 07:30 – 16:00. ...
  Nyhetsbrev
 
Tack för ditt intresse! För att slutföra registreringen ber vi dig att bekräfta genom att klicka på länken i det mail som har skickats till dig. Du kan alltid återkalla ditt samtycke via en prenumerationslänk i nyhetsbrevet eller genom att skicka ett mail till info.gyprocse@saint-gobain.com. Du kan läsa vår personuppgiftspolicy här - Integritetspolicy och användarvillkor

You are here

Monteringsanvisning Gyproc Planum alt. Gyproc Normal

Du har två olika monteringsalternativ att välja mellan: Montering mot ett befintligt innertak, eller montering av ett helt nytt innertak vid renovering eller nybyggnad. I det senare fallet gör du alltid monteringen mot en glespanel. Även när det befintliga taket inte klarar att bära upp det nya gipstaket måste du söka dig fram till bjälkarna/takstolarna i det befintliga taket och fästa en glespanel i dessa. Vid önskan om bättre ljudisolering kan som alternativ Akustikprofil användas. 

Om du vill ljud- och brandisolera extra bra kan du montera två lag skivor

Om du vill ljud- och brandisolera extra bra kan du montera två lag skivor.Precis som första lag, ska lag nummer två monteras tvärs med glespanelen,som du ser här. Men montera så du får skarvarna på andra ställen. 

Använd en skivhiss vid monteringen
Använd en skivhiss vid monteringen. Börja att skruva från mitten av skivorna och ut mot kanterna. Använd Gyproc QT 29 Quick-skruv och skruva 10 mm in från långkanterna. 

Gyproc Planum har försänkta lång- och kortkanter
Med takskivan Gyproc Planum som har försänkta lång- och kortkanter behöver du inte förskjuta skarvarna i förhållande till varandra. Skarvarna ska alltid hamna ovanpå glespanelen. Skruva med Gyproc QT 29 Quick enligt ovan angivna skruvavstånd. 

Skarvarna ska alltid hamna ovanpå glespanelen

Om du monterar en vanlig gipsskiva som t.ex. Gyproc Normal 900 mm med endast försänkta långkanter är det viktigt att du förskjuter kortkantsskarvarna i förhållande till varandra. Det förhindrar sprickbildning. Skarvarna ska alltid hamna ovanpå glespanelen. Fasa av kortkanterna med en kniv. Skruva med Gyproc QT 29 Quick, 15 mm från kortkanterna. Samma avstånd använder du vid skurna långkanter invid väggen. 

Hitta närmaste återförsäljare