Kontakt
 
Kontakta oss
Öppettider: 
Telefontid mån–fre, kl. 07:30 – 16:00. ...
  Nyhetsbrev
 
Tack för ditt intresse! För att slutföra registreringen ber vi dig att bekräfta genom att klicka på länken i det mail som har skickats till dig. Du kan alltid återkalla ditt samtycke via en prenumerationslänk i nyhetsbrevet eller genom att skicka ett mail till info.gyprocse@saint-gobain.com. Du kan läsa vår personuppgiftspolicy här - Integritetspolicy och användarvillkor

You are here

Självhäftande hörnprofiler

Gyproc AquaBead-profiler är användarvänliga, självhäftande profiler till hörn och avslut på gipsskivor.

Gyproc AquaBead självhäftande hörnprofiler

Gyproc AquaBead®-profiler är användarvänliga, självhäftande profiler till hörn och avslut på gipsskivor.  Med de självhäftande profilerna kan du snabbare och smidigare montera hårda och skarpa hörn på gipsväggar som är mer slagtåliga än traditionella hörnprofiler av stål.

Eftersom det självhäftande pappret aktiveras av vatten, kan hörnskyddet fästas enbart med hjälp av en tryckspruta – varken infästningsmedel eller specialverktyg behövs.

AquaBead-profilerna är tillverkade med en mycket stark polymerkärna som är täckt av papper på bägge sidor och är perforerad för optimal vidhäftning av spackelmassan. Profilernas avrundade profil döljer eventuella felaktigheter och variationer i skivkanten, samtidigt som den är mycket slagtålig.

Snabb montering – perfekt yta

Profilerna kan kapas med en vanlig sax och det enda du behöver för att aktivera limmet, är vanligt vatten. 3 enkla steg och du är färdig:

  • Spreja med vatten för att aktivera limmet
  • Klistra fast profilen på gipsväggens hörn
  • Vänta 30 minuter och spackla över

 

Hålperforeringen i profilen gör att spackelmassan ger profilen en permanent infästning i väggen. Utformningen som kombinerar papper-plast-papper gör hörnet stöttåligt vilket förhindrar bucklor och sprickor.

AquaBead är den perfekta lösningen för hörnavslut på gipsväggar eftersom du både får en mer robust lösning och en snygg yta.

Profiler till alla vinklar

I Gyproc AquaBead-sortimentet finns 3 olika profiler för såväl invändiga som utvändiga hörn. Dessutom finns ett hjälpverktyg som du använder för att pressa profilen mot gipshörnet – och som är speciellt underlättande för höga väggar.

I broschyren kan du läsa mer om hela AquaBead-sortimentet och se en utförlig beskrivning av monteringen.

Fördelarna med AquaBead

  • Snabb montering
  • Hög vidhäftning
  • Lätt att kapa
  • Låg vikt
  • Mindre spill

AquaBead verktyg

AquaBead-verktyget gör det ännu enklare att montera hörnprofilen, speciellt i höga höjder.