Kontakt
 
Kontakta oss
Öppettider: 
Telefontid mån–fre, kl. 07:30 – 16:00. Se avvikande öppettider under jul och nyår på Kundservice egen sida. ...
  Nyhetsbrev
 
Tack för ditt intresse! För att slutföra registreringen ber vi dig att bekräfta genom att klicka på länken i det mail som har skickats till dig. Du kan alltid återkalla ditt samtycke via en prenumerationslänk i nyhetsbrevet eller genom att skicka ett mail till info.gyprocse@saint-gobain.com. Du kan läsa vår personuppgiftspolicy här - Integritetspolicy och användarvillkor

You are here

Lätta gipsskivan Gyproc ErgoLite

Gyproc ErgoLite - skonar rygg och miljö

Gyproc ErgoLite™ är resultatet av en unik teknologi som gör att vi kan tillverka gipsskivor som är betydligt lättare än traditionella skivor. Skivan är stark. När den monteras tillsammans med Gyproc väggsystem uppnås föreskrivna ljud- och brandkrav. Skivans revolutionerande låga vikt har många fördelar men underlättar framförallt den manuella hanteringen. Med reducerad vikt följer även viktiga miljöfördelar och möjligheter till ökad effektivitet i byggprojekten. 

Ny, unik teknologi

Materialet i ErgoLite är glasfiberarmerad gips, skyddad av kraftig kartong. Tack vare ny teknologi och produktionsteknik har vi lyckats skapa en unik skiva som har en armerad gipskärna med luftporer, omgiven av gips med hög densitet. Resultatet är en lättare, stark och slagtålig skiva för invändig användning i väggar och tak, som rumsavskiljare och i brand- samt ljudavskiljande konstruktioner.

Revolutionerande lätt

Gyproc ErgoLite är ca 25 procent lättare än en standardgipsskiva. Konkret innebär det att en ErgoLite-skiva med måtten 900 x 2500 mm väger drygt 5 kg mindre än en standardgipsskiva med samma mått – alltså 15 istället för 20 kg. Och det utan att förlora de egenskaper som branschen efterfrågar och kräver.

Effektivitet i projekt

Den reducerade vikten ger uppenbara ergonomiska fördelar, men också ekonomiska. Effektiviteten vid montering kan ökas och arbetet går snabbare. Det gör det också möjligt att använda längre skivor, upp till 3200 mm, utan att skivans vikt överstiger 20 kg. Med längre skivor kan man undvika skarvar i väggarna upp till tak och dessutom täcka en större väggyta på kortare tid.

Miljöfördelar och möjligheter

I likhet med alla Gyproc gipsskivor är naturligtvis även ErgoLite helt återvinningsbar. Men den lättare vikten ger andra, nya miljöfördelar. Framför allt i transportledet. Lägre vikt vid frakt ger lägre bränsleförbrukning och en reducering av CO2 -utsläppen. 

Fiskarhedenvillan väljer Gyproc ErgoLite

Fiskarhedenvillan väljer Gyproc ErgoLite