Kontakt
 
Kontakta oss
Öppettider: 
Telefontid mån–fre, kl. 07:30 – 16:00. ...
  Nyhetsbrev
 
Tack för ditt intresse! För att slutföra registreringen ber vi dig att bekräfta genom att klicka på länken i det mail som har skickats till dig. Du kan alltid återkalla ditt samtycke via en prenumerationslänk i nyhetsbrevet eller genom att skicka ett mail till info.gyprocse@saint-gobain.com. Du kan läsa vår personuppgiftspolicy här - Integritetspolicy och användarvillkor

You are here

Gyprocs lösningar för byggande i KL-trä

KL-trä konstruktionslösningar

God ljudkomfort

Ljudmiljön är en av utmaningarna när man bygger med lätta bjälklag. Konstruktioner med gipsskivor har starkt ljudisolerande egenskaper och hindrar t.ex. trafikbrus utifrån eller buller från omkringliggande lokaler att tränga genom väggarna.

Brandsäkerhet

Brandsäkerhet är också en av utmaningarna vid byggande i KL-trä och en av gipsskivornas unika egenskaper är dess brandmotstånd. En gipsskiva innehåller en relativt stor mängd kemiskt bundet vatten. Vid brand frigörs detta vatten från skivan och kyler branden, processen kallas för kalcinering. Detta innebär att gips är obrännbart. Så länge kalcineringsprocessen pågår överstiger aldrig temperaturen på den icke brandutsatta sidan av skivan 100 °C!  

Konstruktionslösningar

Konstruktionslösningar för väggens uppbyggnad, se nedan. För väggens övriga prestanda se Saint-Gobains Projekteringsguide KL-trä.

Beställ KL-trä Projekteringsguide