Kontakt
 
Kontakta oss
Öppettider: 
Telefontid mån–fre, kl. 07:30 – 16:00. ...
  Nyhetsbrev
 
Tack för ditt intresse! För att slutföra registreringen ber vi dig att bekräfta genom att klicka på länken i det mail som har skickats till dig. Du kan alltid återkalla ditt samtycke via en prenumerationslänk i nyhetsbrevet eller genom att skicka ett mail till info.gyprocse@saint-gobain.com. Du kan läsa vår personuppgiftspolicy här - Integritetspolicy och användarvillkor

You are here

Hållbart byggande

För att uppnå hållbarhet måste ett antal viktiga aspekter − förutom energi − ingå i beräkningen. Till exempel ekonomi, byggnadens livslängd, underhåll, inomhusklimat, hälsa och välbefinnande etc.

Bygg hållbart med lättbyggnadssystem

Hållbart byggande handlar om att välja konstruktioner som minskar energiförbrukningen och att välja hållbara material, som inte innehåller miljöbelastande ämnen som kan skada miljö och försämra inomhusklimat.

Lättbyggnad har många fördelar med hänsyn till hållbar utveckling. Samtidigt erbjuder lättbyggnadstekniken stor arkitektonisk frihet och rationella byggprocesser, varför lättbyggnad verkligen är framtidens byggteknik.

Flexibilitet ger hållbart byggande
Gyproc-tekniken innebär lätta konstruktioner och ett torrt byggande, att existerande väggar och undertak enkelt kan demonteras eller flyttas, och på ett enkelt sätt ersättas av nya konstruktioner som uppfyller önskade funktionskrav. Denna flexibilitet är förutsättningen för en längre livslängd för byggnaden och därmed, totalt sett, en reducerad miljöpåverkan.

Energieffektiva konstruktioner
Gips har låg värmeledningsförmåga och verkar som termisk isolator. Byggkonstruktioner kombinerade med mineralull ger mycket energieffektiva ytterväggar.

Torrt byggande
Byggkonstruktioner baserade på gips är torra konstruktioner som inte innehåller byggfukt. Det minimerar förutsättningarna för att det kan uppstå mögel och fuktighet, och reducerar omkostnaderna vid torkning i byggprocessen. Samtidigt är det en viktig faktor för att säkerställa ett gott och sunt inomhusklimat.

Lätta konstruktioner ger slankare väggar
Lättbyggnadsteknik ger slimmade konstruktioner som reducerar resursförbrukningen, förbättrar ekonomin och kan ge större nettoarealer.

Låg egenvikt
Gipskonstruktioner är lätta konstruktioner som reducerar hanteringskostnader och resursförbrukning – t.ex. i samband med transporter. Samtidigt förbättrar det arbetsmiljön på byggarbetsplatsen.

Byggoptimering - en fördel för både miljö- och plånbok
Lättbyggnad innebär mindre transport, spill och bortforsling; kort sagt totalt sett färre miljöbelastningar. Läs mer om hur vi kan hjälpa dig med byggoptimering.

Saint-Gobains guide till de olika certifieringssystemen

LEED, BREAM eller Miljöbyggnad?

Gyproc har konstruktioner,  produkter och processer som hjälper fastighetsägare att nå goda värden vid miljöcertifiering av byggnader enligt de vanligaste certifieringssystemen te.x. Miljöbyggnad, BREEAM och LEED.

På Saint-Gobains webbaserad guide till de olika certifieringssystemen finns produkter, konstruktioner och relevant dokumentation som uppfyller valda kriterier. Besök Saint-Gobain Swedens site Hållbart Byggande.