Kontakt
 
Kontakta oss
Öppettider: 
Telefontid mån–fre, kl. 07:30 – 16:00. ...
  Nyhetsbrev
 
Tack för ditt intresse! För att slutföra registreringen ber vi dig att bekräfta genom att klicka på länken i det mail som har skickats till dig. Du kan alltid återkalla ditt samtycke via en prenumerationslänk i nyhetsbrevet eller genom att skicka ett mail till info.gyprocse@saint-gobain.com. Du kan läsa vår personuppgiftspolicy här - Integritetspolicy och användarvillkor

You are here

Fyra seminarier i Almedalen om att bygga bättre

Nya miljonprogrammets bullerutmaning - debatt i Almedalen

Saint-Gobains ambition är att utveckla samhällsbyggandet utifrån flera viktiga aspekter; komfort, ekonomi, funktion och miljö. 

Det kräver ett stort engagemang, ansvar och kunskap från alla aktörer inom både nybyggnad och renovering, från materialtillverkare till beställare och slutkund. I kombination med innovativa lösningar leder det till en sund och hälsosam inomhusmiljö med hänsyn till människors välbefinnande och respekt för naturen. Precis som förra året medverkar Ecophon, Gyproc, ISOVER och Weber tillsammans i Almedalen. På båten Blue Charm, samhällsbyggararenan håller vi fyra seminarier om; kontroll av ljudmiljön, buller, fukt samt hållbara och energieffektiva byggnader.

 

Nya Miljonprogrammets bullerutmaning!

Måste vi kompromissa gällande vår hälsa och boendekomfort för att klara 700.000 bostäder t o m 2025?
Nytt regelverk gör det möjligt att bygga bostäder i bullerutsatta områden, men är det möjligt och vad får det för konsekvenser? Gyproc inom Saint-Gobain Sweden AB menar att det finns lösningar för att uppnå en sund boendemiljö där det tysta rummet kan bevaras trots förtätade stadsmiljöer. Men det krävs en tredjepartskontroll som säkerställer att byggnaden blir långsiktigt hållbar utifrån flera perspektiv – boendekomfort, ekonomi, hälsa och miljö.

Medverkande:

Kerstin Blom Bokliden, Miljöexpert SKL
Daniella Waldfogel, Näringspolitisk expert, Stockholms handelskammare
Ylva Lageson, vice divisionschef, NCC Building Sverige 
Stefan Bergström, kommunalråd, Sundbybergs stad
Torbjörn Pettersson, Teknisk chef, Gyproc
Moderator: Roger Blomqvist, OP3 Consulting AB

Välkommen att debattera, diskutera och lyssna - måndagen den 4 juli kl. 11.45--12.30, Båten Blue Charm, Samhällsbyggararenan

 

Gyprocs seminarium "Nya miljonprogrammets bullerutmaning"hålls måndag den 4 juli, kl. 11.45-12.30

Missa inte heller:

Tisdag den 5/7 kl 11.45-13.30

Onsdag den 6/7 kl 11.30-13.30

Onsdag den 6/7 kl 14.00-15.00

Ladda ner fullständigt program om Saint-Gobains seminarier