Kontakt
 
Kontakta oss
Öppettider: 
Telefontid mån–fre, kl. 07:30 – 16:00. ...
  Nyhetsbrev
 
Tack för ditt intresse! För att slutföra registreringen ber vi dig att bekräfta genom att klicka på länken i det mail som har skickats till dig. Du kan alltid återkalla ditt samtycke via en prenumerationslänk i nyhetsbrevet eller genom att skicka ett mail till info.gyprocse@saint-gobain.com. Du kan läsa vår personuppgiftspolicy här - Integritetspolicy och användarvillkor

You are here

Äntligen här- en ny efterlängtad upplaga av Gyproc Handbok

21 Mars 2019


Gyproc släpper en ny upplaga av Gyproc Handbok. Det är drygt nio år sedan sist och den är efterlängtad.

Gyproc Handbok kom första gången 1977 under namnet Gyproc Industrihandbok och har kommit att bli en av branschens mest eftertraktade bygghandböcker. Boken har kommit ut i nya upplagor med jämna mellanrum men nu är det nästan nio år sedan sist.Handboken används främst av föreskrivare och entreprenörer och den är ett verktyg som är till stor hjälp vid projektering av framförallt väggar med lättbyggnadsteknik. Med utgångspunkt i krav enligt BBR och Svensk standard kan man med hjälp av boken hitta vägglösningar och detaljlösningar för sitt projekt med kompletta system från Gyproc.

Nytt och uppdaterat innehåll

2019 års upplaga är på ca 450 sidor och är uppdaterad enligt gällande branschstandarder, regler och krav, till exempel från Riksarkivets författningssamling och Svenska stöldskyddsföreningen. Där finns också produkter och system som tillkommit i Gyprocs sortiment sedan den senaste upplagan, så som Gyproc Habito och Ergolite. I den nya upplagan, Gyproc Handbok 9, redovisas även laborationsvärden gällande ljudreduktion för väggar. Det ger en trygghet för kunden som vid val av lösning har möjlighet att göra korrekta beräkningar. En ytterligare förändring är att förutsättningar för förväntat fältvärde gällande väggarnas ljudreduktion är tydligare, då krav på angränsande betongplattor framgår i funktionsnycklarna. Gyproc Handbok 9 finns digitalt på Gyprocs hemsida och i en begränsad tryckt upplaga.

Handboken släpps till marknaden i samband med Bygg Göteborg på Åbymässan den 21-22 mars och det kommer även att hållas handboksseminarium på ett antal orter under mars/april.