Kontakt
 
Kontakta oss
Öppettider: 
Telefontid mån–fre, kl. 07:30 – 16:00. ...
  Nyhetsbrev
 
Tack för ditt intresse! För att slutföra registreringen ber vi dig att bekräfta genom att klicka på länken i det mail som har skickats till dig. Du kan alltid återkalla ditt samtycke via en prenumerationslänk i nyhetsbrevet eller genom att skicka ett mail till info.gyprocse@saint-gobain.com. Du kan läsa vår personuppgiftspolicy här - Integritetspolicy och användarvillkor

You are here

Bättre ergonomi när Fiskarhedenvillan bygger innerväggar med lättviktsgipsskivan Ergolite

29 Oktober 2018

Fiskarhedenvillan, en av Sveriges största villaleverantörer, har valt att använda Gyproc Ergolite till sina hus. Det bidrar till mindre miljöpåverkan och bättre ergonomi i samband med byggnationen.

Husleverantören Fiskarhedenvillan har funnits sedan tidigt 90-tal och levererar ungefär 650 villor varje år. Affärsidén bygger på prisvärda och lättmonterade hus, som många ska kunna köpa. Fiskarhedenvillan byggs bräda för bräda på plats och till skillnad från hus som tillverkas i fabrik försvårar det möjligheten att använda maskiner i lyftmomenten. Gyproc ErgoLite är glasfiberarmerad gips, skyddad av kraftig kartong och har revolutionerande låg vikt. Med reducerad vikt följer även viktiga miljöfördelar och möjligheter till ökad effektivitet i byggprojekten. Det har Fiskarhedenvillan tagit fasta på när de nu väljer att använda Ergolite i sina villor på den svenska och norska marknaden.

”Det känns jätteroligt att Fiskarhedenvillan har valt vår lättviktsskiva och på så vis bidrar till både en mindre miljöpåverkan och en bättre arbetsmiljö, säger Mikael Körberg Sales Manager Prefab/Housing.

Läs hela artikeln här;

https://www.gyproc.se/gyproc-ergolite-skonar-rygg-och-milj%C3%B6