Kontakt
 
Kontakta oss
Öppettider: 
Telefontid mån–fre, kl. 07:30 – 16:00. ...
  Nyhetsbrev
 
Tack för ditt intresse! För att slutföra registreringen ber vi dig att bekräfta genom att klicka på länken i det mail som har skickats till dig. Du kan alltid återkalla ditt samtycke via en prenumerationslänk i nyhetsbrevet eller genom att skicka ett mail till info.gyprocse@saint-gobain.com. Du kan läsa vår personuppgiftspolicy här - Integritetspolicy och användarvillkor

You are here

BIM-objekt för Silent Wall

25 Augusti 2016
BIM-objekt för Silent Wall

Nu finns BIM-objekt för alla ingående komponenter i ytterväggslösningen Silent Wall från Saint-Gobain. 

Ytterväggskonstruktionen togs fram av Saint-Gobain Gyproc, ISOVER och Weber efter det att den nya bullerförordningen trädde i kraft 1 juni 2015. Väggen gör det möjligt att uppföra byggnader med lättbyggnadskonstruktion och samtidigt nå kravet på ljudkomfort inomhus som enligt BBR är 30 dB. Med Silent Wall fås en ännu bättre nivå, 26 dB.

Konstruktionen har en mycket låg vikt på 85 kg/m², vilket är 75 procent mindre än motsvarande betongvägg. En lägre vikt på väggen innebär en enklare och därmed billigare grundläggning. Konstruktionen är också förhållandevis tunn. Silent Wall har en total tjocklek på 395 mm, vilket är 125 mm tunnare än en sandwichkonstruktion i betong med motsvarande u-värde. 

Med ett U-värde om 0,12 W/m²*K ger Silent Wall ett mycket bättre värde än kravet på energieffektivitet i BBR. Bidragande orsaker till detta är Gyprocs system för yttervägg med slitsade stålreglar samt att det är en relativt stor andel isolering i väggen. Silent Walls konstruktion medger god uttorkning och dränering med en tvåstegstätad fasad med variabel ångbroms.