Kontakt
 
Kontakta oss
Öppettider: 
Telefontid mån–fre, kl. 07:30 – 16:00. ...
  Nyhetsbrev
 
Tack för ditt intresse! För att slutföra registreringen ber vi dig att bekräfta genom att klicka på länken i det mail som har skickats till dig. Du kan alltid återkalla ditt samtycke via en prenumerationslänk i nyhetsbrevet eller genom att skicka ett mail till info.gyprocse@saint-gobain.com. Du kan läsa vår personuppgiftspolicy här - Integritetspolicy och användarvillkor

You are here

Effektivt system för passivt brandskydd av stålstommar

29 December 2010

Glasroc F FireCase har utvecklats för brandisolering av de flesta typer av stålbalkar och stålpelare i 30, 60, 90 eller 120 minuter. Skivorna kan enkelt skruvas eller häftas samman med klammer utan att använda stålprofiler. Inklädnaden ger en slät och stöttålig yta utan ytterligare behov av ytbehandling. Vid höga estetiska krav kan Glasroc F FireCase spacklas och målas på samma sätt som traditionella gipsskivor.

Tunna och platsbesparande konstruktioner
Glasroc F FireCase kan monteras tätt emot stålbalken/pelaren i tunna lager, oftast helt utan stålprofiler eller luftrum mellan stål och skivor. Därmed kan en platsbesparing på mer än 50 % uppnås jämfört med traditionella lösningar, förutom betydande besparing av material.

Glasroc F FireCase-systemet erbjuder en lång rad fördelar:

  • Består av återvinningsbara material
  • Testad och dokumenterad i enlighet med europeiska standarder
  • Goda ljudisolerande egenskaper
  • Hög brandisolerande förmåga för bärande stålkonstruktioner
  • Plan, jämn och robust yta
  • Enkel och snabb att montera
  • Kan monteras året runt. Inga särskilda krav på luftfuktighet och temperatur under montering
  • Till systemet hör också Glasroc F specialskruvar och Glasroc F hörnprofil.

Gyproc har utarbetat en komplett konstruktions- och monteringsanvisning för systemet som utöver produktinformation innehåller bl.a. dimensioneringsmetoder och konstruktionsdetaljer.

Mer information om produkterna finns på www.gyproc.se/GlasrocF, där det också är möjligt att beställa eller ladda ned broschyrmaterial.