Kontakt
 
Kontakta oss
Öppettider: 
Telefontid mån–fre, kl. 07:30 – 16:00. ...
  Nyhetsbrev
 
Tack för ditt intresse! För att slutföra registreringen ber vi dig att bekräfta genom att klicka på länken i det mail som har skickats till dig. Du kan alltid återkalla ditt samtycke via en prenumerationslänk i nyhetsbrevet eller genom att skicka ett mail till info.gyprocse@saint-gobain.com. Du kan läsa vår personuppgiftspolicy här - Integritetspolicy och användarvillkor

You are here

Gyproc är en av fyra nominerade till Årets Lean-byggare

28 Februari 2014

Gyprocfabriken i Bålsta är en av fyra nominerade till 2014 års Lean-Byggare. Redan 2005 påbörjades arbetet med ständiga förbättringar inom de processer som berör bl.a säkerhet, miljö, effektivitet och kvalitet.

2005 startade Gyproc sitt förbättringsarbete.  Redan från start involverades alla medarbetare och det är nu en naturlig del av det dagliga arbetet.

-  Arbetssättet har införts inom flera områden bland annat säkerhet. Ett resultat av det är att vi inte har haft någon olycka på över 6 år, säger Lars Lundberg, vd. Exempelvis har vi säkerhetsbesök som involverar alla medarbetare. Genom att göra besök hos varandra kan man tidigt upptäcka och förebygga eventuella risker.

Miljöfrågorna står självklart också högt på prioriteringslistan. Den överskottsvärme som kommer från tillverkningen i fabriken går till fjärrvärmenätet på orten och värmer upp ca 500 villor. Gipsspill från byggarbetsplatser tas tillvara och återanvänds i produktionen av nya skivor.  Den senaste i raden av miljöförbättringar skedde i våras då fabriken bytte från olja till flytande naturgas, vilket minskar C02-utsläppen med omkring 25 %.

Totalt har 250 förbättringsprojekt genomförts sedan starten 2005. Fabriken har också som femte företag inom koncernen nått silvernivå för detta arbete. Det kallas för WCM, World Class Manufactoring och är ett strukturerat arbetssätt för att säkerställa en hög nivå av säkerhet, kvalitet och kostnadsstyrning.

-  Vi är naturligtvis stolta och glada över nomineringen. Det visar att vi har ett fungerande arbetssätt som gagnar våra kunder, anställda och miljön. Vi arbetar metodiskt och praktiskt hela tiden och är noggranna med att följa upp varje enskilt projekt. Jag är övertygad om att det är det som är nyckeln till ett långsiktigt och framgångsrikt arbete, menar Lars.

Vinnare av priset kommer att tillkännages vid ”Årets Bygge”, på Cirkus i Stockholm den 31 mars.