Kontakt
 
Kontakta oss
Öppettider: 
Telefontid mån–fre, kl. 07:30 – 16:00. ...
  Nyhetsbrev
 
Tack för ditt intresse! För att slutföra registreringen ber vi dig att bekräfta genom att klicka på länken i det mail som har skickats till dig. Du kan alltid återkalla ditt samtycke via en prenumerationslänk i nyhetsbrevet eller genom att skicka ett mail till info.gyprocse@saint-gobain.com. Du kan läsa vår personuppgiftspolicy här - Integritetspolicy och användarvillkor

You are here

Gyproc söker System-/Automationsingenjör

1 December 2020
Gyproc söker personal

Arbetsbeskrivning

För att stärka upp och utveckla Gyprocs underhållsavdelning söker vi nu efter en System-/Automationsingenjör. Som system-/automationsingenjör är din främsta uppgift att säkerställa styrsystemens tillförlitlighet genom att felsöka och utföra ändringar efter behov samt utveckla styrsystemen för en optimerad produktionsprocess. Tjänsten ingår i Underhållsavdelningens ledningsgrupp där du kommer att delta aktivt i avdelningens mål-, strategi- och budgetarbete. Tjänsten är placerad vid vår fabrik i Bålsta. 
 

Arbetsuppgifter:

  • Driva förbättringar inom området automation för en optimerad produktionsprocess
  • Planera, utföra och dokumentera ändringar i befintliga styrsystem utifrån behov/krav inom produktionen
  • Driva och dokumentera haveriutredningar och riskbedömningar som berör styrsystemen inom produktionen
  • Projektledning; projektering, planering, implementering och uppföljning av projekt/modifieringar/förbättringar, inom styr- och regler
  • Ta fram livscykel- och underhållsplaner för befintlig utrustning och nyinstallation
  • Omvärldsbevaka den tekniska utvecklingen inom automation för processindustrin
  • Delta i budgetarbetet, OPEX och CAPEX, med fokus på automation
 
I rollen ligger ansvar att säkerställa den lokala efterlevnaden av Saint-Gobains IT-säkerhetspolicy när det gäller det industriella nätverket och att projekt utförs i enlighet med svensk lagstiftning och Saint-Gobain standard. Du har befogenhet att beställa den kompetens och de resurser som krävs, internt och externt, för att driva igenom beslutade insatser. Inom Saint-Gobain är säkerhet är ett prioriterat område därför är det viktigt att även i den här rollen rapportera alla avvikelser som observeras och att säkerställa ”säkerheten först” i alla lägen oavsett insats och/eller produktionsläge.

Din profil 

Är du Automationsingenjör eller har teknisk gymnasieutbildning inom styr- och regler med erfarenhet av automation inom processindustrin kan du vara den vi söker. Ett krav för att lyckas i rollen är utbildning och/eller erfarenhet av Citec SCADA och Allen-Bradley. Du behöver också behärska svenska och engelska flytande i tal och skrift för att kunna utföra ditt arbete. Vidare ser vi utbildning och/eller erfarenhet av projektledning, Life Cycle Cost (LCC/LCP) och LEAN/TPM/WCM inom processindustrin som högst meriterande. Likaså är erfarenhet av arbete i underhålls- och dokumentationssystem, med fördel SAP, samt utbildning och/eller erfarenhet av CAD eller liknande ritprogram meriterande för tjänsten.
 
För att trivas i rollen är det viktigt att du är tekniskt intresserad, tycker om att arbeta operativt och strategiskt, motiveras av att driva utveckling och ser potential i både teknik, människa och organisation. Vidare är du nyfiken, prestigelös, strukturerad och engagerad i ditt arbete. Du är skicklig på att kommunicera och att samarbeta samt är van vid att ha många kontaktytor, både internt och externt.
 

Ansökan 

Frågor om tjänsten besvaras av Teresé Stattin, Underhållschef Gyproc, telefon: 072-450 43 34 eller e-post: terese.stattin@saint-gobain.com.  Skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2020-12-11 till: HR-teamet@saint-gobain.com, märk ansökan med ”System-/Automationsingenjör”. Vi behandlar ansökningar löpande.
 
---------------------------------