Kontakt
 
Kontakta oss
Öppettider: 
Telefontid mån–fre, kl. 07:30 – 16:00. ...
  Nyhetsbrev
 
Tack för ditt intresse! För att slutföra registreringen ber vi dig att bekräfta genom att klicka på länken i det mail som har skickats till dig. Du kan alltid återkalla ditt samtycke via en prenumerationslänk i nyhetsbrevet eller genom att skicka ett mail till info.gyprocse@saint-gobain.com. Du kan läsa vår personuppgiftspolicy här - Integritetspolicy och användarvillkor

You are here

Gyproc sponsor till Årets Bygge

23 January 2017
Gyproc har levererat till två projekt nominerade till Årets Bygge

I slutet av mars är det åter dags för tävlingen Årets bygge. Tjugo byggprojekt är nominerade i den prestigefyllda tävlingen.

Bland dessa finns Malmö Saluhall, tidigare ett godsmagasin som förvandlats till en ny handelsplats mitt i centrala Malmö och Rättpsykiatriskt Centrum i Trelleborg.

Malmö Saluhall, som ritats av Wingårdh Arkitekter och byggts av JSB Syd, inryms i en K-märkt byggnad som krävde omsorgsfull renovering. För ytterväggskonstruktionen var utgångspunkten en 100 år gammal tegelfasad, vilket innebar höga krav på noggranna dimensioneringar av reglar och beräkningar av godstjocklek.  Gyproc levererade systemet THERMOnomic och hjälpte även till att lösa de konstruktionsfrågor som uppstod under projektet.

Till projektet Rättspsykiatriskt Centrum i Trelleborg som ritats av BSK Arkitekter och byggts av MVB Syd, har Gyproc levererat material till stomkompletteringen. Projektet är certifierat enligt Miljöbyggnad Guld.

- Det är väldigt roligt att vi har levererat till två av de nominerade projekten, säger Göran Larsson, säljdirektör på Gyproc. Det visar att vi har produkter, lösningar och kunskap om hur man bygger hållbart och att vi kan bidra till att uppfylla alla de olika krav som ställs i dagens byggprojekt. Jag ser med spänning fram emot att se vilket av projekten som tar hem första priset.

Gyproc är i år bronssponsor till Årets Bygge som arrangeras av Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. Syftet med tävlingen är att lyfta fram goda exempel på byggnader som presterar i kvalitet, samarbete i projektet, ekonomi och form. Målgruppen är hela samhällsbyggnadssektorn: byggherrar, arkitekter, tekniska konsulter, beställare, entreprenörer och materialleverantörer.