Kontakt
 
Kontakta oss
Öppettider: 
Telefontid mån–fre, kl. 07:30 – 16:00. ...
  Nyhetsbrev
 
Tack för ditt intresse! För att slutföra registreringen ber vi dig att bekräfta genom att klicka på länken i det mail som har skickats till dig. Du kan alltid återkalla ditt samtycke via en prenumerationslänk i nyhetsbrevet eller genom att skicka ett mail till info.gyprocse@saint-gobain.com. Du kan läsa vår personuppgiftspolicy här - Integritetspolicy och användarvillkor

You are here

Gyproc välkomnar Jonas Christensson som Senior Acoustical Expert

22 November 2021

Han brinner för ljudkomfort och akustiska frågor, så pass att han inte släpper ljudmätningarna ens på sin fritid. Han är ett känt namn och ansikte för Sveriges akustiker och har en lång och gedigen erfarenhet inom byggnation och akustik. Gyproc är glada att numera ha Jonas Christensson som Senior Acoustical Expert.

När Jonas tog sin ingenjörsexamen 1983 fick han ett signerat exemplar av Gyproc handbok av sin lärare med uppmaningen att vårda den väl då han enligt honom skulle komma att ha mycket nytta av den. Nu nästan 40 år senare är Jonas Senior Acoustical Expert på Gyproc. I rollen kommer han att fungera som rådgivare till akustiker, utbilda fastighetsägare och utveckla nya produkter och system. Han kommer också att ansvara för ljudmätningar av Gyprocs väggsystem.

”Jag kommer att göra mycket ljudmätningar på våra väggar så att vi kan se hur bra de fungerar ute i verkligheten, berättar han. Just nu står vi inför ett systemskifte där vi i stor utsträckning går över till att bygga hus i trä istället för betong. Där behöver vi göra mätningar och se hur bra våra väggar fungerar med dessa nya förutsättningar. När det kommer till ljudmätningar är det svårt att skilja på arbete och hobby, jag gör väldigt mycket mätningar på min fritid. Jag har alltid varit intresserad av ämnet fysik och ljud och tycker det är väldigt roligt.”

Jonas meritlista är lång och han har själv studerat hur olika ljudmiljöer påverkar människor. I grunden är han snickare, vidareutbildad till byggnadsingenjör och därefter akustiker. Han är med i Forum Bygga skola där han ger rådgivning till kommuner och sitter sedan 15 år i med standardiseringskommittén som skriver de svenska ljudkraven. Han håller utbildningar för blivande ingenjörer på Sveriges universitet och har medverkat i program på Kunskapskanalen om bra ljudmiljöer i skolan. På Ecophon, där han arbetade i 20 år, bland annat som Konceptutvecklare, startade han bloggen ljudskolan.se. Han har även varit Komfortutvecklare på Saint-Gobain.

”Gyproc har ett fantastiskt rykte bland akustiker i Sverige, säger Jonas. Företaget har alltid legat i framkant men de senaste åren har vi inte haft någon som drivit ljudfrågorna och för akustikerna har det inte funnits någon självklar kontaktperson att prata med så det blir min roll nu. Gyproc är för mig ett grymt starkt varumärke och jag vill att vi ska vara den självklara väggleverantören när det gäller väggar med ljudkrav. Vi säljer inte gipsskivor eller väggar vi säljer en funktion som bidrar till tysta och komfortabla inomhusmiljöer.”

Gyproc välkomnar Jonas och hans värdefulla kunskaper!