Kontakt
 
Kontakta oss
Öppettider: 
Telefontid mån–fre, kl. 07:30 – 16:00. ...
  Nyhetsbrev
 
Tack för ditt intresse! För att slutföra registreringen ber vi dig att bekräfta genom att klicka på länken i det mail som har skickats till dig. Du kan alltid återkalla ditt samtycke via en prenumerationslänk i nyhetsbrevet eller genom att skicka ett mail till info.gyprocse@saint-gobain.com. Du kan läsa vår personuppgiftspolicy här - Integritetspolicy och användarvillkor

You are here

Habitarium - Nytt kompetenscenter för hela branschen

10 January 2017

Saint-Gobain Habitarium är koncernens nya kompetenscenter på Södermalm. Här kan hela branschen samlas för att utbyta kunskap och idéer för hållbart byggande. Här anordnas seminarier och det finns ett showroom där produkter och lättbyggnadslösningar visas upp.

Saint-Gobain Habitarium öppnade hösten 2016. Det ligger strategiskt placerat mitt på centrala Södermalm i Stockholm.  Här finns samtliga företag inom Saint-Gobain Construction Products representerade: Ecophon, Scanspac, Glassolutions, Leca och Solargard.
Habitarium fungerar som en mötesplats och ett kompetenscentrum för hela branschen. Här anordnas seminarier med fokus på bland annat akustik, hälsa eller hållbart byggande.

Gemensamma arbetsplatser

Saint-Gobain Habitarium har ett antal arbetsplatser, såväl permanenta som tillfälliga. Målet med den nya gemensamma arbetsplatsen är att skapa förutsättningar för tätare samarbeten inom Saint-Gobain. Här finns också en utställning där besökare kan titta närmare på de senaste produkterna och tekniska lösningarna. Kunder som är intresserade av att göra ett besök på Habitarium kan enklast ta kontakt med sin säljare.

Ljudkomfort i fokus

I oktober samlades arkitekter, entreprenörer och byggherrar för att lyssna på ett seminarium om ljudkomfort. Patrik Andersson, Isover, inledde med att berätta om koncernen Saint-Gobains kompetens, ambition och viljeinriktning där människa och miljö står i fokus.  Därefter gick ordet över till akustikern Anne Hallin som berättade för åhörarna om effekter av oönskat ljud, det vi även kallar buller.

Anders Anderberg från Weber berättade om undersökningen BETSI som genomförts av Boverket. Resultatet visade att skrap- och stegljud är de ljud som människor upplever som mest störande. Anders presenterade hur flytande undergolvskonstruktioner kan användas för att minimera skrap- och stegljud.

Gyprocs Torbjörn Pettersson berättade om den nya ytterväggen Silent Wall som erbjuds kunderna som ett system. Väggen gör att man kan bygga i bullerutsatta områden med en lätt konstruktion och ändå uppfylla de krav som finns i maximal bullernivå i bostäder.

Detta var det första seminariet av flera som planeras i Habitarium. Under våren 2017 kommer fokus att ligga på ljudmiljö. Två seminarier är redan planerade, det ena om ljudmiljö i skolor och  det andra om ljudmiljö i vårdlokaler. 

Läs mer om höstens seminarium om ljudmiljö.
Det senaste numret av Gyproc Solutions finns här.