Kontakt
 
Kontakta oss
Öppettider: 
Telefontid mån–fre, kl. 07:30 – 16:00. ...
  Nyhetsbrev
 
Tack för ditt intresse! För att slutföra registreringen ber vi dig att bekräfta genom att klicka på länken i det mail som har skickats till dig. Du kan alltid återkalla ditt samtycke via en prenumerationslänk i nyhetsbrevet eller genom att skicka ett mail till info.gyprocse@saint-gobain.com. Du kan läsa vår personuppgiftspolicy här - Integritetspolicy och användarvillkor

You are here

Mindre spill och enklare komplettering med Gyproc support

17 January 2017

Vid bygget av Kvarteret Sluringen i Malmö har Gyproc bidragit med teknisk support för att hitta de bästa lättbyggnadslösningarna för projektet.
- Med support från Gyproc har vi enkelt kunna komplettera stommen med installationsskikt. Lägenhetsanpassade leveranser har också minskat vårt spill, säger NCC platschef Florica Constanda.

Kvarteret Sluringen är en del av utbyggnaden av populära området Limhamns läge, nära havet i östra Malmö. Det kommunala bostadsbolaget MKB Fastighet AB bygger här 128 hyresrätter i flera sammanhängande huskroppar på mellan fyra och sex våningar.

Gyproc levererar lättbyggnadssystem till Sluringen och har också deltagit i arbetet med att ta fram lämpliga väggtyper till projektet.

Florica Constanda, platschef för totalentreprenören NCC, berättar:

-Gyproc har levererat lägenhetsanpassat gips, stål och stålprofiler till ytterväggarnas insida genom Beijer Bygg. Vi har precis påbörjat gipsmonteringen. Med en takhöjd på 2,60 var det viktigt att få lägenhetsanpassat material för att minska andelen spill.

Möjliggjorde installationsskikt

Lägenhetspaketen har successivt levererats till varje våning i de sex trapphusen. För ytterväggarna har man valt att använda Gyprocs stålprofil THZ och stålvinkeln THV, som båda är en del av ytterväggssystemet THERMOnomic.

-Tillsammans med Gyproc har vi valt att komplettera stommen med profilerna för att möjliggöra ett installationsskikt. Vi har främst haft kontakt med säljaren Håkan Davidsson, som har arbetat mycket engagerat, men även med Gyprocs tekniska support, säger Florica Constanda.

THZ är en Z-profil som används vid horisontellt montage för skivbeklädnad (installationsvägg) när extra stomme och isolering är placerad på insidan av Gyproc THERMOnomic ytterväggar.

Kontakta teknisk support för hjälp med ditt byggprojekt.
Läs senaste numret av Gyproc Solutions här.