Kontakt
 
Kontakta oss
Öppettider: 
Telefontid mån–fre, kl. 07:30 – 16:00. Se avvikande öppettider under jul och nyår på Kundservice egen sida. ...
  Nyhetsbrev
 
Tack för ditt intresse! För att slutföra registreringen ber vi dig att bekräfta genom att klicka på länken i det mail som har skickats till dig. Du kan alltid återkalla ditt samtycke via en prenumerationslänk i nyhetsbrevet eller genom att skicka ett mail till info.gyprocse@saint-gobain.com. Du kan läsa vår personuppgiftspolicy här - Integritetspolicy och användarvillkor

You are here

Nu kan du slippa höra grannens TV - enkel och smidig ljudisolering av befintliga väggar och golv

4 Februari 2014

Ljud från grannar eller trafik utanför kan vara både irriterande och störande. Dessutom kan det vara svårt att göra något åt utan att behöva öka väggens tjocklek. För att minska problemet har Gyproc tagit fram en enkel lösning, GyprocAkustikmembranTM, som ger förbättrad ljudisolering med minst 5 dB från intilliggande rum eller lägenhet.

Gyproc AkustikMembranTM ger en lugnare ljudmiljö och därmed ökad ljudkomfort för dem som
bor eller vistas i rummen. Eftersom membranet appliceras som ett tunt skikt, direkt på en vanlig
gipsskiva, påverkas inte väggtjockleken nämnvärt. Golvytan förblir med andra ord minimalt påverkad. Konstruktionens brandegenskaper påverkas heller inte.

- Det här är en oerhört smidig lösning för ljudisolering som kan användas på befintlig väggkonstruktion och som fäster mot de flesta typer av material. Därför är membranet särskilt lämpligt vid renovering, säger Peter Örn, Business Development Manager.

Membranet består av ett vattenlösligt bindemedel som är enkelt att applicera. Med hjälp av en limspridare som ger max 3 m2/l fördelas membranet direkt på en gipsskiva, som sedan monteras mot befintlig konstruktion. Membranet binder mot underlaget men skivan ska också skruvas fast.
Montaget är enkelt och ger snabbt en bättre ljudmiljö. 

För mer information

Kommersiella frågor
Försäljningschef Göran Larsson, tel. 070-265 54 35
e-post: goran.larsson@gyproc.com

Tekniska frågor
Technical Sales & Support, tel. 0171-41 54 80
e-post: teknisksupport.gyprocse@saint-gobain.com