Kontakt
 
Kontakta oss
Öppettider: 
Telefontid mån–fre, kl. 07:30 – 16:00. ...
  Nyhetsbrev
 
Tack för ditt intresse! För att slutföra registreringen ber vi dig att bekräfta genom att klicka på länken i det mail som har skickats till dig. Du kan alltid återkalla ditt samtycke via en prenumerationslänk i nyhetsbrevet eller genom att skicka ett mail till info.gyprocse@saint-gobain.com. Du kan läsa vår personuppgiftspolicy här - Integritetspolicy och användarvillkor

You are here

Nyrenoverade Botildenborg- innovationscenter för hållbarhet

30 Augusti 2019

Botildenborg i Rosengård är invigt efter en omfattande renovering. Här utvecklar man nya metoder och idéer för hur Botildenborg kan bidra till arbete, vänskap och hopp samt bidrar till framtidens odling.

Den gamla herrgården Botildenborg som en gång var rivningshotad har slagit upp dörrarna efter en omfattande renovering. Botildenborg ska fungera som mötesplats för olika människor och kulturer där projekt inom mat, odling och utbildning står i fokus. Målet är att bli Europas ledande plats för hållbarhet med fokus just på mat och odling. Några av projekten som finns i verksamheten är Stadsbruk, Odla utan gränser, Skolträdgård och Växtplats Rosengård. ISOVER och Gyproc har under renoveringen bidragit med både byggmaterial och teknisk rådgivning.

”Hållbarhet och socialt engagemang är kärnvärden för Saint-Gobain, säger Martin White MD för Saint-Gobain Sweden AB, Gyproc och ISOVER. Botildenborgs verksamhet är ett fint exempel som omfamnar båda dessa och det känns extra roligt att ha kunnat hjälpa till med renoveringen av en fin fastighet.

Lena Friblick är grundare till det sociala företaget Xenofila som står bakom satsningen. Tillsammans med ett tiotal lokala företag, myndigheter, Malmö högskola och representanter från civilsamhället har man bildat Stiftelsen Botildenborg.