Kontakt
 
Kontakta oss
Öppettider: 
Telefontid mån–fre, kl. 07:30 – 16:00. ...
  Nyhetsbrev
 
Tack för ditt intresse! För att slutföra registreringen ber vi dig att bekräfta genom att klicka på länken i det mail som har skickats till dig. Du kan alltid återkalla ditt samtycke via en prenumerationslänk i nyhetsbrevet eller genom att skicka ett mail till info.gyprocse@saint-gobain.com. Du kan läsa vår personuppgiftspolicy här - Integritetspolicy och användarvillkor

You are here

Rätt bygglösningar klarar kraven med ändrade bullerregler

8 Juni 2015

Nu införs nya regler för buller intill bostäder. Ändringen har stöd av Sveriges kommuner och landsting – SKL. Ett syfte är att fler små lägenheter ska kunna byggas i storstäder. Kraven på låga värden inomhus är oförändrade och ska klaras genom nya material- och bygglösningar. Frågan debatteras i Almedalen tillsammans med SKL, SABO, Veidekke, Simmons Akustik och Utveckling samt Sundbyberg Stad. 

När bostäderna byggs närmare vägar och trafikleder krävs lösningar för att bullret stängs ute från både inomhusmiljöer och uteplatser som ska vara ostörda. De ändringar som införts är inte större än att de går att lösa med rätt material- och bygglösningar, menar Torbjörn Pettersson från Gyproc.

– Vi arbetar ständigt med att få fram material för att skapa hållbara boendemiljöer med god komfort och här finns nya, färdiga lösningar att börja använda redan idag, förklarar Torbjörn Pettersson. Hållbarhet är viktigt och det blir allt viktigare i takt med att vi blir fler och städerna växer.

Gyproc utvecklar och säljer lättbyggnadssystem med gipsbaserade byggskivor och har sin produktion förlagd till Bålsta utanför Stockholm. Bullerfrågan står högt upp på agendan.

– God ljudmiljö är viktig för människors trivsel, välbefinnande och hälsa och den här frågan kommer att vara högaktuell framöver med de nya stadsområden som planeras i våra större städer, fortsätter Torbjörn Pettersson. Vi hoppas kunna få den ordentligt belyst i Almedalen och det ska bli intressant att höra Sundbyberg berätta om deras lösningar med tanke på att det är Sveriges minsta kommun sett till ytan och som ska öka befolkningen mest av alla i Sverige procentuellt sett.

Rubrik för debatten i Almedalen är "Nya bullerregler – går det att få en god ljudmiljö i bostäder i den förtätade staden?"

Debattdeltagare i Almedalen är Torbjörn Pettersson, Teknisk chef, Gyproc AB. Christian Simmons, Akustiker, Simmons Akustik och Utveckling AB. Jonas Högset, Fastighetsutveckling, SABO. Kerstin Blom-Bokliden, Miljöexpert och expert bullerfrågor, SKL. Per-Martin Eriksson, VD, Veidekke Bostad AB Catherina Fored, Stadsbyggnads- och exploateringschef, Sundbybergs stad.

Debatten hålls den 1 juli kl 15.30 i Samhällsbyggararenan, Strandvägen 4.

För mer information:

Mia Strömberg
Marketing Communication Manager, Gyproc Sverige
Tel: +46 171-41 54 78
mia.stromberg@saint-gobain.com

Bild/Illustration:  Carbonwhite AB