Kontakt
 
Kontakta oss
Öppettider: 
Telefontid mån–fre, kl. 07:30 – 16:00. ...
  Nyhetsbrev
 
Tack för ditt intresse! För att slutföra registreringen ber vi dig att bekräfta genom att klicka på länken i det mail som har skickats till dig. Du kan alltid återkalla ditt samtycke via en prenumerationslänk i nyhetsbrevet eller genom att skicka ett mail till info.gyprocse@saint-gobain.com. Du kan läsa vår personuppgiftspolicy här - Integritetspolicy och användarvillkor

You are here

Vindskyddsskivan Glasroc X Storm tillverkas på Gyproc i Bålsta

8 September 2021

Vindskyddskivan Glasroc X Storm tillverkas i Sverige, för den svenska marknaden och för svenskt klimat. Det ger flera fördelar.

Glasroc X Storm Vindskyddssystem är utvecklat för byggnader där det ställs höga krav på både fuktsäkerhet och energieffektivitet. Systemet är vind- och vattentätt och håller under byggnadens hela livslängd.

Svensktillverkat ger flera fördelar

Sedan augusti produceras vindskyddsskivan Glasroc X Storm i Sverige, på Gyprocs anläggning i Bålsta. Det ger en större flexibilitet och leveranskapacitet med bland annat kortare ledtider för fabriksproducerade speciallängder än tidigare. Det blir även positiva effekter på miljöpåverkan med ett kortare avstånd från produktion till marknaden.

Glasroc X Storm ersätter vindskyddskiva Glasroc H Storm. Glasroc X Storm är vit med ett tydligt blått tryck på framsidan.

Skivan klassas i den bästa absorptionsklassen H1 vilket placerar den i den absoluta toppen vad det gäller vindskyddsskivor, och kan, om behov uppstår, exponeras mot väder och vind i upp till 12 månader i normalt svenskt klimat.