Kontakt
 
Kontakta oss
Öppettider: 
Telefontid mån–fre, kl. 07:30 – 16:00. ...
  Nyhetsbrev
 
Tack för ditt intresse! För att slutföra registreringen ber vi dig att bekräfta genom att klicka på länken i det mail som har skickats till dig. Du kan alltid återkalla ditt samtycke via en prenumerationslänk i nyhetsbrevet eller genom att skicka ett mail till info.gyprocse@saint-gobain.com. Du kan läsa vår personuppgiftspolicy här - Integritetspolicy och användarvillkor

You are here

Gyproc Certifierad Entreprenör

– en funktionsgaranti

Hos beställare och större entreprenörer finns ett starkt behov av att säkerställa en byggnads olika funktionskrav. När byggnadskraven inte uppfylls och fel uppstår i konstruktionens funktion kan det vara svårt att klarlägga ansvarsfrågan om de ingående produkterna har kommit från flera olika leverantörer.

För att undvika problem med otydliga gränssnitt mellan olika leverantörer har Gyproc tagit fram möjligheten att välja en kvalitetssäkrad process med en Certifierad Entreprenör i lättbyggnadsteknik. Arbetssättet inom certifieringen bygger på ett fördjupat samarbete mellan Gyproc och entreprenör och beställare. Gyproc deltar redan på förmöten och tar fram sådant som detaljer för anslutningar och listor för egenkontroll, som sedan används ute på byggena. När projektet är genomfört går Gyproc igenom entreprenörens dokumentation och utfärdar ett certifikat att bygget är utfört enligt våra specifikationer. Kvalitetssäkringen integreras i entreprenörens eget KMA-system.

Hos en Certifierad Entreprenör genomgår alla personer inom arbetsledande funktion en tvådagarsutbildning som tar upp alla delar av och funktioner inom Gyproc lättbyggnadssystem, till exempel brandskydd, akustik, statik och fuktskydd. För montörerna anordnas en
grundläggande endagsutbildning som inte går in lika djupt på respektive område, men på samma sätt speglar vilken effekt olika fel kan få. Montörerna får även utbildning i praktiskt montage.

För mer information om Certifierad Entreprenör, kontakta Thomas Viktorsson på Gyproc. 

TeliaSonera-huset

TeliaSonera-huset

TeliaSonera-huset har tilldelats certifieringen Gyproc Certifierat Objekt, som innebär en systemsäkring av funktionskraven för Gyproc lättbyggnadssystem när det gäller brand, ljud, stabilitet och fuktsäkerhet.