Kontakt
 
Kontakta oss
Öppettider: 
Telefontid mån–fre, kl. 07:30 – 16:00. ...
  Nyhetsbrev
 
Tack för ditt intresse! För att slutföra registreringen ber vi dig att bekräfta genom att klicka på länken i det mail som har skickats till dig. Du kan alltid återkalla ditt samtycke via en prenumerationslänk i nyhetsbrevet eller genom att skicka ett mail till info.gyprocse@saint-gobain.com. Du kan läsa vår personuppgiftspolicy här - Integritetspolicy och användarvillkor

You are here

Vad gäller för träbaserade skivor i Gyprocs system?

En av de mest frekventa frågorna till Gyproc Teknisk Rådgivning är:

Hur påverkas väggens egenskaper när man bryter ett Gyprocsystem och ersätter en gipsskiva med en träbaserad skiva, där Gyproc inte har kontroll på/över dessa skivors egenskaper?

Generellt gäller att i de fall man önskar träbaserade skivor i väggen ska dessa skivor monteras lokalt i önskad storlek mellan reglarna med hjälp av kortlingsbeslag, t.ex. Gyproc GypFix, bakom angivet antal Gyproc skivlag.

 

Skillnaden  mellan gipsbaserad skiva och träbaserad skiva

I filmerna nedan förklarar vi hur väggens egenskaper påverkas om man bygger innerväggen med en gipsskiva och en träbaserad skiva, jämfört med om man bygger med två lager gips på varje sida om regeln.

De understa filmerna visar endast skillnaden vid en brand i enbart skivorna, genom en mycket enkel metod.


Skillnad vid brand ? Gipsbaserade skivor jämfört med träbaserade skivor (1min):

Fördjupning: Skillnad vid brand? Gipsbaserade skivor jämfört med träbaserade skivor och allmänt om gipsskivors brandegenskaper. (12 min)


För projektering av väggar där gipsbaserad skiva önskas byta till träbaserad skiva hänvisar vi till aktuell skivleverantör av träbaserad skiva.

Gyproc Habito - en extremt stark gipsskiva

Gyproc Habito - en extremt stark gipsskiva

Gyproc GypFix kortlingsbeslag

Gyproc GypFix kortlingsbeslag