Kontakt
 
Kontakta oss
Öppettider: 
Telefontid mån–fre, kl. 07:30 – 16:00. ...
  Nyhetsbrev
 
Tack för ditt intresse! För att slutföra registreringen ber vi dig att bekräfta genom att klicka på länken i det mail som har skickats till dig. Du kan alltid återkalla ditt samtycke via en prenumerationslänk i nyhetsbrevet eller genom att skicka ett mail till info.gyprocse@saint-gobain.com. Du kan läsa vår personuppgiftspolicy här - Integritetspolicy och användarvillkor

You are here

 

 

Gyproc SlimWall System

– en smart vägg som ger mer golvyta

Gyproc SlimWall är ett smart väggsystem som skapar nya möjligheter och större vinster, både när du bygger om och när du bygger nytt. 

Med Gyproc SlimWall System får du ut fler kvadratmeter, ökar boytan och förbättrar byggkalkylen – utan att tappa brand- och ljudegenskaper.

Välj Gyproc SlimWall System – när det är insidan som räknas.

Öka boytan och förbättra byggkalkylen med Gyproc SlimWall System

Gyproc Byggoptimering handlar om vara så effektiv i byggandet som möjligt. Genom att bygga så slanka innerväggskonstruktioner som möjligt kan man förutom en effektivare produktion skapa rymd men inte tillgodose sig den extra golvytan. Ytterligare en dimension av att optimera byggandet är alltså att kunna maximera säljbar eller uthyrningsbar yta genom att välja rätt innerväggssystem till rätt byggnadsdel. 

Gyproc SlimWall System är Gyprocs lägenhetsskiljande vägg som kraftigt förbättrar byggkalkylen och de ekonomiska förutsättningarna för en byggnad under hela dess livslängd. Väggens uppbyggnad  möjliggör en 50 mm tunnare väggkonstruktion vilket frigör 1 m² / 20 lpm vägg. Detta utan att gå miste om väggens ljudegenskaper.

Gyproc SlimWall System bygger på att man ersätter en Gyproc Normalgips mot en Gyproc Habito på vardera sidan om väggen och därmed kan man dimensionera ner stommen från en dubbel 70 mm till en dubbel 45 mm stålstomme. Man behöver heller inte använda träskivor och träkortlingar eftersom infästningar* kan göras med en helt vanlig träskruv direkt i Gyproc Habito  utan att använda plugg eller ankarinfästning.

Optimeringsexempel

Effekten av att använda Gyproc SlimWall System är en 50 mm tunnare väggkonstruktion som frigör 1 m² / 20 lpm vägg. Om m² priset för en nyproducerad bostadsrätt är 50 000kr så blir det en direkt effekt på projektets resultat per 20 lpm lägenhetsskiljande vägg. Talar vi om avgifter till en bostadsrättsförening eller intäkter för hyresrätter så innebär 20 lpm vägg ytterligare 1 m² att debitera och allt detta utan att noterbart öka kostnaderna för aktuell byggnadsdel. 

*Om man inte har behov av att kunna göra infästningar i Gyproc Habito går det att använda Gyproc Robust istället.

Akustisk rådgivning

Jonas Christensson är Senior Acoustical Expert på Gyproc och finns här för er om ni har frågor angående era projekt. 

Kontakta Jonas för akustisk rådgivning

Gyprocs säljare

Vi hjälper dig med ditt byggprojekt