Fiskarhedenvillan väljer lättviktsgipsskivan ErgoLite till sina innerväggar

Publicerat
Fiskarhedenvillan väljer lättviktsgipsskivan ErgoLite till sina innerväggar

Fiskarhedenvillan, en av Sveriges största villaleverantörer, har valt att använda Gyproc ErgoLite till sina hus. Det bidrar till bättre ergonomi i samband med husproduktionen.  

Husleverantören Fiskarhedenvillan har funnits sedan tidigt 90-tal och levererar ungefär 650 villor varje år. Affärsidén bygger på prisvärda och lättmonterade hus, som många ska kunna köpa. För kunden som köper en Fiskarhedenvilla ingår allt material till huset ovan grund samt en standardritning i villabyggsatsen och kunden väljer att köpa huset nyckelfärdigt eller att bygga på egen hand.

Gyproc ErgoLite ger viktiga fördelar och bidrar till byggeffektivitet

Fiskarhedenvillan byggs bräda för bräda på plats och till skillnad från hus som tillverkas i fabrik försvårar det möjligheten att använda maskiner i lyftmomenten. Gyproc ErgoLite är glasfiberarmerad gips, skyddad av kraftig kartong och har revolutionerande låg vikt. Det har många fördelar men underlättar framförallt den manuella hanteringen. Med reducerad vikt följer även andra viktiga fördelar och möjligheter till ökad effektivitet i byggprojekten. Det har Fiskarhedenvillan tagit fasta på när de nu väljer att använda ErgoLite i sina villor på den svenska och norska marknaden.

- Snickare har genom alla tider burit mycket tungt material i sitt arbete, säger Henrik Hargedahl Operativ chef på Fiskarhedenvillan.

- Kan vi minska deras arbetsbelastning vill vi göra det och då är ErgoLite ett oerhört bra alternativ, det blir en bättre arbetsmiljö med enklare lyft och lättare att montera.

Med ErgoLite kommer det för Fiskarhedenvillan att bli en minskning med 25 % av vikt att hantera, vilket motsvarar 500 ton mindre att lyfta per år.

- Miljöfaktorn i detta är förstås också jättestor, 500 ton mindre som ska transporteras varje år bidrar till mindre koldioxidutsläpp, säger Henrik. - Samtidigt har skivan i övrigt de egenskaper som fyller vårt behov och då är det inte så mycket att orda om.

I likhet med alla gipsskivor från Gyproc är ErgoLite även helt återvinningsbar.

- Det känns jätteroligt att Fiskarhedenvillan har valt vår lättviktsskiva och på så vis bidrar till både minskade klimatutsläpp och en bättre arbetsmiljö, säger Mikael Körberg Sales Manager Prefab/Housing.

- För att ta ett exempel så är ErgoLite vid en längd om 2500 x 900 mm drygt 5 kg lättare än en vanlig gipsskiva, och med tanke på hur många som monteras per dag så är det en väsentlig minskning på arbetsbelastningen.