Kontakt
 
Kontakta oss
Öppettider: 
Telefontid mån–fre, kl. 07:30 – 16:00. ...
  Nyhetsbrev
 
Tack för ditt intresse! För att slutföra registreringen ber vi dig att bekräfta genom att klicka på länken i det mail som har skickats till dig. Du kan alltid återkalla ditt samtycke via en prenumerationslänk i nyhetsbrevet eller genom att skicka ett mail till info.gyprocse@saint-gobain.com. Du kan läsa vår personuppgiftspolicy här - Integritetspolicy och användarvillkor

You are here

Glasroc X Storm®

Storm ute – varmt och torrt inne

Glasroc X Storm Vindskyddssystem

Glasroc X Storm Vindskyddssystem är utvecklat för byggnader där det ställs höga krav på både fuktsäkerhet och energieffektivitet. Systemet är vind- och vattentätt och håller under hela byggnadens livslängd. 

Systemet består av vindskyddsskivan Glasroc X Storm samt ett sortiment av profiler, tejp och skruvar. Vindskyddsskivan består av en hydrofoberande glasfibermatta som omsluter en kärna av glasfiberarmerad gips. 
 

 

En modern lösning för framtidens krav

Glasroc X Storm vindskyddsskivor förenar de traditionella gipsskivornas goda funktions- och monteringsmässiga fördelar med mineralskivans goda mögelresistens och formstabilitet. Glasroc X Storm är en modern lösning som möter framtidens krav på byggnader.

Lokalt producerad

Från och med augusti 2021 tillverkas Glasroc X Storm på Gyprocs anläggning i Bålsta.

 


Läs mer

Broschyr: Vindskyddssystem - Torra och täta ytterväggar med Glasroc X Storm®

Gyproc THERMOnomic® yttervägg, består av en stomme av slitsade THERMOnomic stålprofiler som kläs på utsidan med Glasroc X Storm Vindskyddsskiva.

Ytterväggar med stålstomme

Gyproc THERMOnomic® yttervägg, består av en stomme av slitsade THERMOnomic stålprofiler som kläs på utsidan med Glasroc X Storm Vindskyddsskiva.

Ytterväggssystem med trästomme

Ytterväggssystem med trästomme

Glasroc ytterväggar med trästomme är ett ytterväggssystem
uppbyggt av Glasroc X Storm Vindskyddsskiva och Gyproc gipsskivor.