Referens

SkiStar Lodge Hundfjället Sälen

Architect
agnasARK arkitektkontor

I Sälen pågår sedan 2019 en nybyggnation av SkiStar Lodge hotell med en yta på 18 650 kvadratmeter. I samband med det renoveras också det angränsande hotellet Hundfjällscenter. Detta är en del i en stor satsning i området för Sälen som en internationell fjällresort med Sälen Trysil Airport endast tio minuter bort. 

Projektet inkluderar 153 mindre lägenheter med 2-14 bäddar, parkeringsgarage, restaurang, butik och skiduthyrning i markplan. Gyproc har levererat Gyproc-system med skivmaterial och stålprofiler. Peab är huvudentreprenör.

Gyproc var i ett tidigt skede inkopplade i projektet och har hela tiden haft ett nära samarbete med agnasARK arkitektkontor som projekterat byggnaden. Gyproc har även haft täta kontakter med platschef, arbetsledare med flera på Peab, där föreskrivna väggtyper, taklösningar, ytterväggslösningar, brandskydd av bärande stål med mera har diskuterats. Till projektet har Gyproc levererat GHSE 9 Storm, vindskyddskivor System GK för fasta gipsundertak. Gyproc har även levererat material till anslutande befintlig byggnad, Hundfjällscenter, som renoveras samt länkas samman med det nya hotellet. 

Huvudfördelar 

GHSE 9 Storm, vindskyddskivor

  • För vindskydd, energieffektivitet och stomstabilisering. Tål exponering i upp till 12 månader.
  • Eftersom skivan tål lång exponeringstid ger det en stor flexibilitet i byggskedet och entreprenören undgår att behöva täcka in bygget eller byta ut fuktskadade skivor. 
  • Skivan är fukt- och vattenavvisande och har god mögelresistens. Den uppfyller även bästa klass (H1) för vattenabsorption på maximalt fem procent.
  • Återvinningsbar.


System GK för fasta gipsundertak
Klicka istället för att skruva är en smidig lösning som ger bättre ergonomi och snabbare montage än med traditionella metoder för fasta undertak. Det ger mer plats till installationer och möjlighet till högre undertakshöjd. Systemet kan justeras i både bredd och höjd vilket ger en flexibilitet vid montaget.

  • Snabbt montage
  • Flexibelt montage
  • Kostnadseffektivt
  • Ergonomiska fördelar

Projektinformation

Stad : Sälen

Land : Sverige

Projektstorlek : 18 650 m2

Projekt år : 2019-2022

Fastighetsägare: SkiStar

Arkitekt : agnasARK arkitektkontor

Entreprenör : Peab