Fästa i gipsvägg

Fästa i gipsskivor

Med riktigt val av fästdon kan du känna dig trygg på att det du hänger upp blir hängande. Det är faktiskt lätt att hänga tunga saker på en gipsvägg! 

Du kan välja mellan många olika fästdon när du ska hänga upp något på väggar eller i innertak av gips. Här visar vi dig några av de vanligaste krokarna, skruvarna och pluggen. Vi har uppgett tillverkarnas tillåtna belastning. 
 

Avstånden mellan fästpunkterna bör vara minst 20 cm för att du ska kunna räkna med full belastning. Extra tunga saker som t.ex. köksstommar eller badrumsinredning bör fästas i regelstommen. Angiven belastningsförmåga är baserat på 1 lag Gyproc Normal gipsskivor där inget annat är beskrivet. Vid användande av flera lag eller andra kvaliteter kan belastningen vara högre.


Fråga butikspersonalen om hjälp och läs informationen på förpackningarna. 

Upphängningar

Tips på fästdon efter viktbehov

Gyproc Habito

Gyproc Habito - en extremt stark gipsskiva

En extremt stark gipsskiva! Enkel montering, ingen förborrning, tål hög belastning och är 10 gånger så robust!

Glöm allt du tidigare vet om gipsskivor! Gyproc Habito är en otroligt hållbar gipsskiva som i många situationer kan ersätta OSB och plywood. Med denna skiva kan du enkelt fästa tunga föremål på en enda punkt och skruva direkt in i skivan utan att behöva använda expander. Vid vertikal belastning på väggen klarar den av att bära upp till 40 kg med en vanlig träskruv.
 

Läs mer om Gyproc Habito

En extremt stark gipsskiva! Enkel montering, ingen förborrning, tål hög belastning och är 10 gånger så robust!