Kontakt
 
Kontakta oss
Öppettider: 
Telefontid mån–fre, kl. 07:30 – 16:00. ...
  Nyhetsbrev
 
Tack för ditt intresse! För att slutföra registreringen ber vi dig att bekräfta genom att klicka på länken i det mail som har skickats till dig. Du kan alltid återkalla ditt samtycke via en prenumerationslänk i nyhetsbrevet eller genom att skicka ett mail till info.gyprocse@saint-gobain.com. Du kan läsa vår personuppgiftspolicy här - Integritetspolicy och användarvillkor

You are here

Monteringsanvisning - Innertak med Gyproc Kortplank

 

Kontrollera rummets vinklar först

Kontrollera rummets vinklar först. Det gör du lättast med två vanliga snören som du spänner mellan rummets diagonaler. Om snörena är olika långa så är rummet skevt. Då ska du påbörja takmontaget mitt i rummet.
 Du kan montera skivorna i den här ordningen när du vill ha lika stora passbitar på var sin sida
Du kan montera skivorna i den här ordningen när du vill ha lika stora passbitar på var sin sida. Men passbitarna bör inte vara smalare än 100 mm.
 Om rummet är rakt kan du börja i ena änden
Om rummet är rakt kan du börja i ena änden, så här. Då får du passbitar enbart mot den ena väggen. Kortplank ska inte spacklas annat än på skruvhuvuden, så det är ett lätt innertak att lyckas med.
 Gyproc Kortplank kan monteras längs eller tvärs glespanelen
Gyproc Kortplank kan monteras längs eller tvärs glespanelen. I båda fallen skruvar du i läkten med skruvavståndet 200 mm längs kant och 300 mm inne på skivan. Skivorna skruvas med Gyproc QT 29 Quick med 25 mm kantavstånd vid minst 70 mm bred glespanel.

Hitta närmaste återförsäljare